Елеганс Мебел

logo-qhrfwvpx3zptyxhntxz76kw8n86t22jkve1ybf0d5w

В съвременния свят индивидуалността е качество, което се цени все повече. Вероятно много от вас държат да се отличават от останалите и да бъдат лесно разпознаваеми. Често това желание да бъдете различни се пренася както в домовете ви, така и на работните ви места.

За да бъде възможно това, е необходимо да мислите извън рамката. Личният ви стил може да се открои само тогава, когато обзавеждането на вашите местенца отговаря на характера ви. Разбира се, в магазините рядко можете да откриете мебели, които напълно да покриват очакванията ви. В днешно време обаче не е нужно да правите компромис и да се спирате на нещо, което не ви удовлетворява. Сега може да реализирате дори най-смелите си представи за обзавеждане на жилището или офиса си.

Благодарение на възможността да се сдобиете с мебели по поръчка можете да създадете пространство, което не само да бъде красиво и функционално, но и да отразява вашия темперамент. Така ще изпитвате комфорт, без значение дали сте се отдали на почивка, или пък на усилена работа. Често хората пренебрегват факта колко голямо влияние има върху тях обстановката, която ги заобикаля. Ако искате да се чувствате добре в дома си, както и на работното място, то мебелите са главното, за което трябва да помислите.

В тази статия ще поговорим повече за критериите при избор на мебели. Основните сред тях са два – стилът, в който са изработени, както и материалите, от които са направени. Освен това ще обърнем внимание на това за кои помещения е възможно да закупите мебели по поръчка, както и какво се изисква от вас, преди да направите тази стъпка.

Стилове при мебелите

Сред мебелите има голям избор от стилове. Те ви дават свободата да намерите това, което най-добре отразява вашата личност.

Има шест най-предпочитани стила в интериорния дизайн. Всеки от тях притежава своите отличителни черти, които го правят уникален, а за тях ще разкажем накратко сега.

Минималистичен стил

Както може би се досещате, минимализмът се уповава на изчистеното и опростеното. Разбира се, това не е за сметка на функционалността на мебелите. При този стил домът или офисът ви е лишен от всичко ненужно, което дава усещането за простор.

Мебелите при минимализма обикновено са в неутрални цветове, като това създава хармоничност на въпросното място. При тях често липсват дръжки, а за изработката им най-често се използват материалите МДФ и ПДЧ заради изчистените им линии. Ако изработката на мебелите в този стил е по поръчка, имате възможността да вложите и нещо от себе си. Препоръчваме ви да го направите, тъй като в обратния случай е възможно да се сдобиете с обзавеждане, което не внася настроение, а прави помещението, за което е предвидено, безизразно и празно.

Модерен стил

Модерният стил при мебелите отразява съвременните тенденции. Той се мени често, като понякога новостите при него не са съвсем практични. Това как изглежда обзавеждането е важно, да, но е необходимо и да бъде удобно за ежедневна употреба, затова помислете добре, преди да направите поръчка на мебели в този стил.

При модерното в интериорния дизайн се залага на гладките повърхности, както и на по-неутралните цветове, които придават чувство за елегантност.

Нашата препоръка към вас е да не се водите сляпо по модните течения. Ако се спрете на този стил, ви съветваме да се насочите към функционални механизми, които да улесняват ежедневието в дома и офиса. В случай че изпитвате затруднения, може да се допитате до специалист. Той ще сподели своето мнение и ще ви каже дали това, което искате, ще пасне на вашето помещение, или по-скоро ще отнеме от чара му.

Скандинавски стил

Известно е на всички, че хората от скандинавските страни се стремят към баланс между минимализъм и удобство. Това се е принесло и върху този стил при мебелите – той е семпъл, но много красив. С него вашето пространство ще се превърне в уютен кът, който приветства всеки със своята топла атмосфера.

За изработването на мебели по поръчка в този стил се използва основно дървен материал. Именно той създава това усещане за комфорт, което е като топла прегръдка дори и в най-студените дни.

При скандинавския стил се залага на светлите тонове, благодарение на които ще имате чувството, че помещението е по-просторно и приветливо. Естествено, тези цветове носят и своя недостатък – върху тях всяко петънце си личи. Това ще ви ангажира с повече поддръжка, за която понякога може и да нямате достатъчно време. Ако искате да избегнете това, може да се спрете на дървесни тонове, най-често дъб в естествен цвят.

Винтидж стил

Сега е време да направим крачка назад и да се обърнем към миналото. Винтидж стилът, на който все повече хора решават да заложат, може да накара едно пространство да се превърне в сцена от стар филм.

Обикновено мебелите, които се използват при този стил, са по-масивни и са направени от чам или дъб. При тях се залага на наситените дървесни тонове или на контрасти, а на места е възможно да бъдат добавени и елементи от ковано желязо и/или стъкло. Всичко това дава неповторим чар на дадената стая, като я обгръща в топлина и елегантност, напомняйки за отминали времена.

По ваше желание можете да вкарате и нещо по-съвременно, което да разчупи обстановката. Препоръчително е да внимавате с това, тъй като съществува рискът да прекалите, а това би нарушило естетиката.

Рустикален стил

Рустикалният стил е насочен към хората, които са свързани с природата и предпочитат живота извън ограничението на четирите стени. За него са типични естествените материали, което дава възможност за създаване на уют в дома, както и по-топлите и земни нюанси, които носят тишината и спокойствието на гората. При този стил се използват техники при производството на мебели, например протъркване на ръбчетата, боя с ефект четки или патина.

Характерни са обличанията на стени, колони и трегери с масивни детайли, за да бъде визията по-груба и хаотична.

Рустикалният стил би бил проблемен за тези от вас, които разполагат с тясно помещение. Ако не подберете внимателно мебелите и цветовете, е възможно пространството да бъде потискащо и да внася усещане за дискомфорт.

Класически стил

Като за финал ще споменем класическия стил в интериорния дизайн. За него доста често се смята, че е старомоден, но това далеч не е така, тъй като той е непреходен и търпи постоянно развитие. Това му придава нов облик, който обаче крие изискаността и качеството на миналото.

Когато става въпрос за мебели, е възможно да бъдете по-смели с класическото. Обикновено обзавеждането се изработва от масив в дървесни и плътно боядисани цветове, които са типични за миналия и по-миналия век. При този стил се случва да се добавят някои съвременни елементи, както и да се използват по-смели тонове, които да превърнат стаята в нещо нестандартно и невиждано досега.

Материали

Материалите, от които се изработват мебели, имат ключово значение за качеството, външния вид и функционалността на крайния продукт. Всеки от тях има различни характеристики, изисква конкретна поддръжка и придава специфично настроение.

Цените на мебелите по поръчка до голяма степен се определят от материала, използван за тяхната направа. Това е и най-решаващият фактор при избора на мебели за много хора. Препоръчително е обаче да помислите в по-дългосрочен план, защото тази инвестиция ще се изплати с времето. В противен случай е възможно евтиното да се окаже по-скъпо, тъй като материалите на по-ниска стойност се захабяват и повреждат бързо, което налага и по-скорошна подмяна от плануваната.

Мебели от масив

Масивната дървесина е материал, който предоставя голяма свобода на действие. Тя може да бъде обработвана по различни начини, благодарение на което да се получат разнообразни и ефектни визии.

Масивът е здрав и качествен материал, който безпроблемно създава усещане за лукс и елегантност. Той може да бъде различен вид – бук, дъб, чам, ясен и череша.

Хубавото при мебелите от масив е, че винаги са на мода. Те са се превърнали в класика, тъй като лесно могат да придадат чар дори и на най-малкото и мрачно помещение.

Мебели от ПДЧ

ПДЧ, или плоча от дървесни частици, е материал, който се използва от средата на миналия век. За неговата направа се пресоват частици дърво, които в последствие се слепват със смола.

Мебелите от този материал са широко разпространени и могат да паснат на всяка стая в жилището ви, както и в офиса. Те са по-бюджетни, като предлагат лесна поддръжка.

ПДЧ също има своите минуси, като по-малка здравина и невъзможност за обработки по него например. Това могат да бъдат причини да се ориентирате към други материали за изработване на вашите мебели. Ако желаете да поръчате обзавеждане за помещение с по-висока влажност, то най-вероятно ПДЧ не е правилният избор за вас, тъй като не се справя добре с влагата.

Мебели от МДФ

МДФ е по-висок клас материал от ПДЧ, който осигурява повече възможности при работа. Той е здрав, има гладка повърхност и разполага със структура, която позволява различни обработки и фрезовки върху него. МДФ може да бъде боядисан с боя или фурнирован с различни дървесни фурнири.

МДФ е подходящ заместител на масива и запазва своето добро състояние за дълго време. За разлика от ПДЧ, той има малко по-висока влагоустойчивост.

Заради своите добри характеристики, този материал е по-скъп от ПДЧ. Понякога неговата цена достига дори тази на масивната дървесина, което невинаги е оправдано.

Какви мебели можете да поръчате

Мебелите по поръчка могат да се превърнат в част от обзавеждането на вашия дом или офис. Благодарение на тях всяко помещение ще придобие нов характер и ще ви даде възможността да откривате частица от себе си в него.

Мебели за кухня

1 logo

Кухнята лесно може да се превърне в любимото ви място вкъщи. Мебелите по поръчка, които се изработват по ваша идея, ще отговарят изцяло на предпочитанията и нуждите ви. Според това от какво имате необходимост, можете да се сдобиете с модулна или ъглова кухня, както и с шкафчета.

Мебели за спалня

Спалнята е стаята, в която трябва да се чувствате най-комфортно и уютно. Това не би било възможно, ако тя не разполага с мебели, които да ви предразполагат към това.

Изборът на подходящо легло може да бъде по-сложна задача, отколкото си мислите. Освен да изглежда добре, то трябва да бъде функционално и практично. При изработването на такова легло по поръчка имате шанса да получите продукт, персонализиран спрямо вашите предпочитания.

Разбира се, една спалня се нуждае не само от легло. В нея са необходими и гардероб, шкафове, а често и скрин. Да откриете идеално пасващи мебели за спалното помещение често е трудна задача, с която обаче можете да се справите по-лесно, ако обзавеждането е изработено според размерите на пространството.

Мебели за всекидневна и хол

Всекидневната вероятно е мястото, в прекарвате доста голяма част от свободното си време. Там се отдавате на почивка и забавления с любимите си хора. Именно затова е важно да разполагате с подходящи мебели, които да допринасят за доброто настроение, а не да ви карат да се чувствате неудобно.

За хола можете да се сдобиете със секция, ТВ шкаф, библиотека, както и витрини по поръчка. Така ще превърнете това пространство в приятно и функционално местенце, а моментите там ще бъдат незабравими.

Мебели за детска стая

Детската стая е най-важната част от всеки дом. Там малчуганите растат, развиват се и учат, а заобикаляща ги обстановка има голямо значение за това тези неща да се случват правилно.

Независимо дали става въпрос за легло, или бюро, всичко в детската стая трябва да бъде както безопасно, така и удобно. Това би било постигнато по-лесно, ако решите да закупите мебели по поръчка, тъй като по този начин имате право на конкретни изисквания и предпочитания както към материалите, така и към размерите на мебелите.

Мебели за антре

Антрето е първото нещо, което всеки ваш гост вижда, когато прекрачи прага на жилището ви. То е мястото, което създава първото впечатление и което оставя траен спомен в съзнанието на посетителя. Именно затова е необходимо там да бъдат разположени красиви мебели, които да му придадат незабравим вид, който да накара гостите ви да ахнат.

Често обаче тази част от дома е тясна и не осигурява много възможности. Е, ако решите да му вдъхнете живот с мебели по поръчка, това няма да бъде проблем.

Мебели за офис

IMG 4169 logo

Офисът е мястото, на което трябва да бъдете продуктивни и да изпълнявате задълженията си внимателно. Дали това ще се случва, или не, е продиктувано до голяма степен от това колко удобни са мебелите, с които разполагате в това пространство. За да спомогнете за това работата ви да върви по-леко, е възможно да се сдобиете с мебели по поръчка, които да отговарят на вашите нужди.

Какво е нужно преди да поръчате мебели

Поръчката на мебели е вълнуващо преживяване, тъй като моментът, в който ще видите помещението си такова, каквото винаги сте си го представяли, наближава. Преди да се стигне до него обаче е важно да бъдете подготвени, за да върви всичко по план.

Като за начало е необходимо да сте наясно с това от какви мебели се нуждаете, каква функция ще изпълняват те, както и в какъв стил желаете да бъдат. След като сте взели тези решения, трябва да знаете какви са размерите на помещението, за което са предвидени, както и по какъв начин ще бъдат разположени.

Заключение

Мебелите по поръчка дават шанса на всеки да създаде място, с което да се гордее. Изключително важно е да откривате себе си в обзавеждането на жилището или офиса си, тъй като това ще направи времето ви там по-приятно и комфортно.

За да се случи това е от особено значение кой ще създаде обзавеждането, за което мечтаете. Важно е да се спрете на фирма за мебели по поръчка, която работи с внимание към детайла и е готова не само да покрие всички ваши очаквания, а дори и да ги надмине.

От “Елеганс Мебел” сме готови да прегърнем вашата идея и да я изпълним по най-добрия начин. Свържете се с нас, за да обсъдим всичките ви желания и да ги превърнем в реалност!