Елеганс Мебел

logo-qhrfwvpx3zptyxhntxz76kw8n86t22jkve1ybf0d5w
01

Мебелите от масив са вечна класика в интериорния дизайн. Освен издръжливост, те предлагат и перфектна комбинация от уникалност и естетическа красота, с която могат да вдъхнат нов живот на всяко помещение. Разбира се, това би било възможно, ако мебелите, изработени от масивна дървесина, са правилно подбрани за вашето жилище.

В случай че сте от хората, които искат да внесат повече изтънченост в дома си с помощта на обзавеждане от масив, но изпитват затруднения в това да изберат най-подходящите, не се притеснявайте. В тази статия ще ви дадем някои насоки, благодарение на които да вземете своето решение по-лесно и да създаде хармонично и функционално пространство, с което да се гордеете.

Предимства на мебелите от масив

Мебелите от масив имат редица предимства, които ги превръщат в предпочитан избор от много хора. Сега предстои да разгледаме някои от най-важните сред тях.

Дълготрайност и здравина

Един от основните плюсове на обзавеждането, изработено от масивна дървесина, е неговата издръжливост. Много често мебелите, които търпят голямо натоварване, като например столове, маси, шкафове и легла, са създадени именно от масив. Ако са направени качествено, те могат да бъдат използвани в продължение на десетилетия, без да се повредят или деформират.

Естетика и уникалност

Мебелите от масив се отличават със своите естетика и уникалност, които не могат да бъдат постигнати от обзавеждане, направено от други материали. Всяко парче дърво, което се използва за произвеждането на обзавеждане, има неповторими шарки. Благодарение на тях мебелите имат свой индивидуален характер, който може да изпълни пространството, за което са пригодени, с невероятни уют и чар.

Екологичност

Характерно за масива е, че той е възобновяем продукт, който не излъчва вредни емисии и вещества. Това го превръща в чудесен избор за изработка на мебели, като това важи най-вече за обзавеждането, предвидено за детски или бебешки стаи.

Как да изберете най-подходящите мебели от масив за вашия дом

След като вече сте запознати с някои от главните предимства на мебелите, изработени от масив, е време да ви помогнем в избора на такива. В следващите редове ще обърнем внимание на основните фактори, за които трябва да помислите, преди да се насочите към покупка на обзавеждане, произведено от този материал.

Размери

Когато избирате обзавеждане от масив, е важно да бъдете добре запознати с размерите на пространството, с което разполагате. Съветваме ви да измерите внимателно стаята, за да можете да създадете точен план, по който да действате. Когато го правите, не забравяйте, че някои от мебелите, например шкафовете, могат да имат вратички, които също се нуждаят от пространство, за да бъдат отваряни и използвани оптимално.

Ако изпитвате затруднения с тази задача, е препоръчително да потърсите услугите на фирма като Елеганс Мебел, която може да извърши измерването вместо вас. В противен случай съществува опасност да допуснете грешка, поради която обзавеждането ви да заема прекалено много място в помещението и да не оставя достатъчно свободно пространство за движение, или пък да бъде твърде малко и нефункционално.

Стилове и цветове

195067791 536913297337545 2373932928575459475 n 1

Стилът и цветовете на мебелите също са нещо, за което трябва да помислите, когато избирате обзавеждане от масив. Жилището обикновено отразява характера на своя собственик, така че ви препоръчваме да се водите основно от личните си предпочитания и да намерите това, което най-добре отговаря на вашия вкус. За да ви помогнем, сега ще поговорим малко повече за някои от основните стилове в интериорния дизайн.

Скандинавски стил

Скандинавският стил в интериорния дизайн става все по-предпочитан, тъй като при него се набляга основно на функционалността. За този стил са характерни ненатрапчивите цветове, като например бялото, сивото или бежовото. Обикновено по мебелите не могат да бъдат забелязани излишни елементи и детайли, които да отнемат от елегантността на обзавеждането.

Модерен стил

В случай че желаете мебелите ви да бъдат малко по-разчупени, е възможно да се насочите към модерния стил. За него също са характерни по-ненатрапчивите нюанси, но за разлика от минималистичния стил, при модерния могат да бъдат забелязани някои прости геометрични фигури например, които да се превърнат в основен акцент на стаята.Често мебелите в този стил се допълват от метални елементи.

Класически стил

Има хора, които искат да заложат на нещо, което никога няма да излезе от мода. Ако вие сте от тях, ви съветваме да се ориентирате към класическия стил, с който няма как да допуснете грешка. При него дървесината най-често се лакира в цветове като тъмнокафяво, слонова кост, а понякога и бордо, с които се постига усещане за изтънченост и елегантност. Благодарение на обзавеждането в този стил можете да създадете неповторима атмосфера във всяко помещение, която ще изпълва пространството с топлина и изисканост.

Грижа и поддръжка на мебелите от масив

След като вече знаете как да изберете подходящите за вашето жилище мебели от масив, е време да ви запознаем и с начините, по които да се грижите правилно за тях.

Ако искате да запазите блясъка на обзавеждането си от масив за по-дълго време, е важно често да го почиствате. За да не нарушите неговата повърхност, използвайте мека кърпа и съвсем малко количество вода. Избягвайте абразивните материали и почистващите препарати, тъй като те могат да повредят лаковото покритие на мебелите.

За да защитите обзавеждането си от деформации, изкривявания и пукнатини, ви съветваме да поддържате подходяща влажност в стаята, в която се намират мебелите ви от масив. Препоръчително е често да проветрявате съответното помещение, както и да избягвате поставянето на мебелите в близост до източници на влага, като прозорци, врати или влажни стени например.

Мебели от масив по поръчка

4 8

В търговската мрежа се предлагат готови мебели, изработени от масив, които обаче не ви дават толкова голяма свобода при обзавеждането на дома. За да можете да създадете пространство, което напълно да отговаря на вашите вкус, изисквания и нужди, е препоръчително да се насочите към изработване на мебели по поръчка. С тях всяко помещение ще бъде не само красиво, но и функционално.

Ако искате да се сдобиете с направени по поръчка български мебели от масив, които да останат във времето и да ви служат вярно дълги години, е важно да се насочите към родна фирма, която работи прецизно и използва качествени материали. Само така можете да бъдете спокойни, че ще получите обзавеждане, на което ще може да разчитате.

Заключение

Мебелите от масив, изработени по поръчка, са дългосрочна инвестиция, която предлага не само добра визия, но и висока издръжливост. Ако желаете да се сдобиете с такива обаче, е важно първо да помислите за факторите, които споменахме в тази статия. Само така ще имате възможност да създадете хармоничност и елегантност в дома си, на които да се наслаждавате дълго.

В случаи че искате да поръчате обзавеждане, изработено от масивна дървесина, можете да се свържете с нас. Ние, от Елеганс Мебел, ще вземем предвид всичките ви изисквания и ще създадем мебелите, за които мечтаете!

мебели от масив

Предлагаме изработени от масив мебели по индивидуален дизайн и проект. Всяка мебел е съобразена с персоналните нужди на клиента и неговите предпочитания.

Мебели от масив от Елеганс Мебел - чам, бук, дъб, ясен, череша

За нас масивната дървесина е любим материал, защото тя дава възможност за множество различни операции за дълбочинна обработка, изработване на различни профили и релефи, съчетани с ефекти като структуриране на дървесината, изваждане на порите и внасяне на патина.

Мебелите от масив предоставят по-големи възможности за различна визия на Вашия дом, включваща фрезовани колони, орнаментика, сложни геометрични форми и апликации. Те гарантират по-голяма здравина, качество и издръжливост на експлоатация.

Внасянето на усещане за аристократизъм и лукс е съзнателно търсен от нас ефект.

При нас ще откриете различни видове масивна дървесина, от която да бъдат изработени Вашите мебели: бук, дъб, чам, ясен и череша. Всеки материал носи свой собствен характер и излъчване.

IMG_0667 1
Гардероб и шкафче от масив бук

Мебели от масив в индивидуален стил

В “Елеганс Мебел” съчетаваме наследството на старите троянски майстори и класическия европейски дизайн. Нашата цел е да предоставим не само мебели от висококачествен масив, но и да създадем уникални продукти, които отразяват индивидуалния стил и предпочитания на всеки наш клиент.

Масивната дървесина, която използваме, не е просто материал, а елемент, който позволява нашият екип да създава удивителни детайли и форми. Нашите мебели се отличават със сложни геометрични форми, фрезовани орнаменти и ефектни структурни обработки.

Разчитайки на нашия опит и преданост към високите стандарти, предлагаме индивидуално проектиране и изработка на мебели от масив, които отговарят на вашите изисквания, без компромис в качеството. Позволете ни да направим вашия дом по-елегантен и функционален с нашите персонализирани решения от масив.

Мебели от масив в индивидуален стил и размери на конкурентни цени от Елеганс Мебел

Проектираме и произвеждаме мебели по поръчка , които съчетават функционалност, ергономия, качество и естетика.

Как да си поръчам мебели

01

Моля на електронна поща да опишете мебелите, които желаете , материалите от които да бъдат изработени.За да получим представа за стила на обзавеждането,моля посочете номер на снимката,която ви харесва.Ще са ни нужни размери на помещенията и ориентировъчно разпределение на мебелите по ваша представа.Къде се намира жилището и ваш контакт.

02

Ние ще ви предложим предварителна цена и срок за изпълнение.

03

При съгласие от ваша страна ще насрочим дата за посещение на проектант. Посещението на проектант се осъществява при готов под и шпакловани стени.

04

Изготвяме проект, който обсъждаме и евентуално вие приемате.

05

Изключително полезно ще е ваше посещение в изложбената ни зала.

06

Подписваме договор за изработка на обзавеждане.

07

Доставка и монтаж на мебелите.

Как да изпратим правилно своето запитване за Мебели от масив

Ако искате да поръчате български мебели от масив в “Елеганс Мебел”, можете да ни изпратите конкретните си изисквания - размери, предпочитан материал и цвят, снимки или конкретни проекти на модели, които сте харесали в интернет или са разработени специално за вас. Наш консултант ще изготви индивидуална ценова оферта съобразно вашите нужди и изпратените от вас данни и информация.

Изпратете запитване тук или се пратете имейл на: office@elegancemebel.com


Разгледайте нашата богата галерия от реализирани проекти на Мебели от масив и се вдъхновете.

1 1 (1)