Елеганс Мебел

logo-qhrfwvpx3zptyxhntxz76kw8n86t22jkve1ybf0d5w

Мебелите са задължителна част от всеки дом и офис. Те са в основата за постигането не само на комфорт и уют, но и за един цялостно завършен интериорен облик на пространството, като това зависи до голяма степен от стила, дизайна и материалите, използвани за тяхната направа.

В днешно време съществува възможност обзавеждането да бъде произведено по поръчка. По този начин то може да изглежда точно така, както винаги сте си го представяли, и да отразява личния ви стил.

Много фирми предлагат евтини мебели, които са примамливи за голяма част от купувачите. В тази статия ще разгледаме по-подробно именно тях, като ще поговорим за предимствата и недостатъците им и дали инвестицията в тях си заслужава, или не.

Предимства на евтините мебели

Евтините мебели по поръчка имат някои предимства, с които е добре да сте запознати, в случай че обмисляте закупуване на такива мебели.

Спестяване на средства

Ако по една или друга причина ви се налага да спазвате по-ограничен бюджет при избор на мебели за ваш имот, то евтини мебели по поръчка биха могли да са подходящ вариант.

Например тези мебели са чест избор при обзавеждането на имот, който не се използва целогодишно или ще се отдава под наем. В подобна ситуация евтиното обзавеждане по поръчка би било добър вариант за вас, тъй като няма да остави помещението без мебели. Макар и не толкова качествени, те ще създадат нужното удобство за вас в месеците, в които ползвате имота, или за ваши наематели, което да позволи на ежедневието да протича нормално.

Възможност за персонализация

Въпреки че обзавеждането по поръчка може да бъде по-евтино, не е изключена възможността то да бъде персонализирано. Това ви позволява да придадете търсения от вас чар на всяко помещение, без да се налага да отделяте много финанси за това.

Недостатъци на евтините мебели по поръчка

Разбира се, евтините мебели по поръчка имат и някои недостатъци. Трябва да бъдете наясно с тях, за да вземете информирано решение.

Ниско качество

Обзавеждането на по-ниска цена обикновено носи със себе си и по-лошо качество. Това се дължи на материала, използван за неговата изработка, който най-често не притежава особени здравина и издръжливост, така че може да бъде повреден лесно.

В създаването на обзавеждане се използват различни материали, някои от които по-здрави от други. Именно поради тази причина би било трудно да откриете евтини мебели от масив например. Дървесината е издръжлива и е способна да се справи с много от предизвикателствата на времето, което я превръща в дълготраен избор за ценителите на високото качество.

Както вече казахме, производителите на обзавеждане могат да комбинират материали. По този начин се подсилват местата, които се очаква да бъдат подложени на по-голямо натоварване, а тези, които са видими за окото, имат по-добър външен вид.

От особена важност е никога да не купувате евтини мебели за баня, които нямат добра водо- и влагоустойчивост. Поставени във влажно или мокро помещение, те могат да се раздуят за кратък период от време, което от своя страна ще наложи незабавна подмяна на обзавеждането.

Ограничен избор

Когато търсите евтини мебели, е важно да бъдете подготвени, че изборът ви от дизайни и материали ще бъде значително ограничен. Както вече споменахме, обзавеждането на ниска цена се произвежда основно от нискокачествени материали. Алтернативен вариант е комбинирането им с други с по-високо качество, например МДФ или масив, но това ще повиши стойността на крайния продукт.

Мебелен обков

млад мъж монтира дървени крачета на стол

За да бъде постигната по-ниска цена, често се използват по-нискокачествени механизми, панти, дръжки и т.н. Това може да доведе до проблеми още при сглобяване на евтините мебели, например частите да не пасват или да не се хващат добре, и до цялостно по-кратък живот на мебелите и нужда от бърза подмяна.

Непрекъсната подмяна на обкова и честите ремонти са непредвиден разход, който допълнително ще увеличи стойността на обзавеждането. Информирайте се добре за фирмата, към която сте се насочили, и проверете качеството на материалите, които използва.

Отзиви и препоръки

Търсенето на мнения и отзиви е важна стъпка, която трябва да направите, преди да закупите обзавеждане на ниска стойност. Произвеждащите евтини мебели фирми в България са много. Проучете добре и се ориентирайте към мястото с най-положителни коментари, за да бъдете по-спокойни за крайния резултат.

Крие ли рискове изборът на евтини мебели по поръчка

кафява дървена маса в кръгла форма

Макар и изкушаващи, евтините мебели по поръчка крият много рискове. Да, те ще ви спестят конкретна сума, но това ще бъде за сметка на техните качество и издръжливост.

Представете си, че сте закупили евтини офис мебели, които се чупят пред очите на един от важните ви клиенти. Това със сигурност няма да направи добро впечатление, тъй като може да бъде прието като знак за небрежност от ваша страна.

За да избегнете подобни ситуации, добре е да се насочите към фирма, която знае как да създава качествени мебели. Парите, които ще инвестирате, ще ви се отплатят с времето, тъй като обзавеждането ще ви служи вярно в продължение на години.

Заключение

Евтините мебели по поръчка могат да бъдат добър вариант, ако ще бъдат използвани за кратко време. Подходящи са и в ситуации, в които финансите са по-ограничени и няма друг избор, при обзавеждане на имот, който ще се отдава под наем или по друга причина.

Разбира се, препоръчително е при първа възможност да се сдобиете с обзавеждане, произведено от висококачествени материали. Така ще сте сигурни, че правите дългосрочна успешна инвестиция в своя комфорт и ще успеете да внесете уют в даденото пространство. Фактът, че имате шанса да създадете мебели по своя идея, които да придадат невероятен характер на вашия дом или офис, също е голям бонус.

За да бъдете сигурни, че сумата, която сте отделили за мебели по поръчка, си заслужава, е необходимо да се насочите към фирма, която има опит в тази област.

Ние, от “Елеганс Мебел”, сме специалисти в производството на мебели за дома и офиса. Нашият екип от професионалисти ще подходи с внимание и прецизност при изпълнението на вашата поръчка, за да изработи обзавеждането, което винаги сте искали.

Екипът на “Елеганс Мебел” е готов да се заеме и да реализира всяка ваша мечта за обзавеждането на вашия дом или офис по възможно най-добрия начин. Свържете се с нас още сега, за да обсъдим визията ви и да я реализираме!