Елеганс Мебел

logo-qhrfwvpx3zptyxhntxz76kw8n86t22jkve1ybf0d5w
teenage girl dripping liquid against fleas british 2023 11 27 05 09 00 utc 1

Много от съвременните домове разполагат с ограничено пространство, което понякога прави живота в тях истинско предизвикателство. За да бъде използван максимално капацитетът на жилището, е възможно да бъде създадено специално обзавеждане, което да бъде не само красиво, но и функционално.

Ако и вие сте един от тези, за които мястото вкъщи никога не достига, не се притеснявайте – в тази статия ще споделим с вас някои идеи, благодарение на които да подредите дома си по удобен начин с помощта на малки мебели по поръчка.

Предимства на малките мебели по поръчка

Компактното обзавеждане, което може да бъде създадено по поръчка, има някои съществени предимства. Сега ще поговорим за основните сред тях.

Оптимизирано използване на пространството

Малките мебели, направени по поръчка, се изработват така, че да бъдат максимално функционални, без да бъдат пречка за свободното придвижване. Обикновено те се адаптират към конкретните размери на дадена стая, за да не остава никакво неизползвано пространство, като така позволяват на дома ви да разгърне напълно своя потенциал и да се превърне в практично и уютно местенце.

Индивидуалност и уникалност

Освен да улесни ежедневието ви, обзавеждането трябва да бъде създадено така, че да отговаря на вашия характер. Възможността да направите мебели по поръчка ви позволява да развихрите въображението си и да включите в тях елементи и цветове, които да отразяват различните нюанси на личността ви. По този начин времето, което прекарвате вкъщи, ще бъде далеч по-приятно за вас, тъй като ще откривате частица от себе си в заобикалящата ви обстановка.

Идеи за подредба на дома с малки мебели по поръчка

След като вече сте запознати с някои от главните плюсове на малките мебели по поръчка, е време да споделим няколко идеи, с които да успеете да подредите жилището си възможно най-функционално.

Модулни системи за съхранение

Модулните системи за съхранение са чудесно решение за всеки малък дом, защото могат да бъдат размествани при необходимост и да бъдат подреждани както хоризонтално, така и вертикално. Благодарение на тях можете да разполагате с удобни места, където да държите своите вещи, без това да е за сметка на така или иначе малкото свободно пространство в даденото помещение. В случай че желаете, винаги имате възможност да разширите или актуализирате модулната си система, за да отговаря на нуждите ви в конкретния момент.

Умни решения с вградени гардероби

IMG 0148

Чест проблем на тези, които живеят в по-малко жилище, е недостатъчното гардеробно пространство. Хубавата новина е, че той може да бъде решен, тъй като съществува възможност да бъде направен вграден гардероб, изцяло съобразен с пространството, с което разполагате.

За разлика от повечето гардероби в търговската мрежа, които имат отварящи се врати, вградените гардероби по поръчка могат да разполагат с плъзгащи се такива. По този начин се пести ценно място, което ви позволява спокойно да отваряте и затваряте дрешника си.

Персонализирани работни бюра

Немалка част от вас вероятно работи от дома си. Това, разбира се, налага вкъщи да разполагате с бюро, на което да можете да седнете удобно и да изпълнявате задълженията си прецизно. Такова обаче трудно би могло да бъде открито в магазините за мебели, тъй като те рядко предлагат обзавеждане, пригодено за по-тесни помещения. В подобни случаи е препоръчително да се сдобиете с персонализирано бюро, което да отговаря изцяло на размерите на вашата стая.

В зависимост от естеството на дейността ви, е възможно бюрото да разполага с чекмеджета, в които да прибирате консумативи и документи. Така нещата, от които се нуждаете през работния ден, ще бъдат на ръка разстояние от вас, без обаче да отнемат от чара на даденото пространство.

Мебели с двойна функционалност

Мебелите с двойна функционалност стават все по-популярни, тъй като осигуряват голямо удобство на тези, които обитават тясно жилище. Голям техен плюс е, че изпълняват ролята на няколко отделни елемента от обзавеждането, без обаче да заемат много място.

Най-често срещаната подобна мебел е диванът, който може да бъде разтегнат и да се превърне в удобно легло за моментите, в които имате гости например. Това ви дава спокойствието, че винаги ще сте подготвени да посрещнете любими за вас хора вкъщи, без да се притеснявате, че не разполагате с допълнителна спалня за тях.

Практични и стилни антрета и коридори

IMG 1608 1

Антрето и коридора обикновено са едни от най-тесните пространства във всяко жилище. Това обаче не означава, че те не трябва да бъдат практични и функционални.

Малките мебели по поръчка, които могат да бъдат поставени там, могат да ви осигурят достатъчно пространство да поставите връхни дрехи, чадъри и обувки например. За вашия коридор може да бъде направена пейка с вграден шкаф, на която да сядате, за да се обуете, и която да позволява да държите обувките си съвсем близо до входната врата.

Ако пък желаете, има възможност да поставите по-високи шкафове, с което подовото пространство ще остане свободно. Независимо кой от двата варианта предпочитате, можете да бъдете спокойни, че вещите ви няма да отнемат от визуалната красота на помещението и едновременно с това ще се намират на възможно най-удобното за вас място.

Избор на правилен производител на малки мебели по поръчка

Идеята за малки мебели, които да бъдат създадени по поръчка специално за вас, звучи чудесно. Важно е обаче да сте наясно с това как да изберете правилното обзавеждане за вашия дом, както и да успеете да откриете добър производител, който да го създаде така, че да ви служи вярно в продължение на години.

Съветваме ви внимателно да проучите производителите, които могат да създадат обзавеждане по ваша идея. Подходящ начин да направите това е да потърсите отзиви онлайн, или да попитате близките си хора за препоръки, в случай че някога са закупували мебели по поръчка.

Когато вече сте събрали достатъчно информация за конкретни фирми, които извършват тази дейност, е препоръчително да разгледате тяхното портфолио. Това ще ви даде шанс да прецените коя от тях може да осъществи очакванията ви напълно.

След като се спрете на даден производител, е време да изпратите своето запитване, в което да споделите от какво се нуждаете и какъв е вашият бюджет. Въпросната фирма ще върне отговор, в който ще посочи дали е възможно да изпълни поръчката ви по начина, по който желаете. Тя може да ви предложи и алтернативи, за които не сте се сещали и които са по-добър вариант за вас. Ако вие сте съгласни с предложението ѝ, остава единствено да научите какъв е периодът, за който производителят ще успее да изпълни поръчката, както и нейната цена.

Заключение

Малките мебели по поръчка са удобно и практично решение за всяко тясно жилище. Направени по правилния начин, те по нищо не могат да отстъпят на по-големите елементи, които могат да бъдат част от обзавеждането на дома ви.

Вземете предвид идеите и съветите, които споделихме с вас в тази статия, и създайте функционално и красиво пространство, което да ви позволява да прекарвате време вкъщи с удоволствие.

Ако желаете да се сдобиете с малки мебели по поръчка, може да се свържете с нас. Екипът на Елеганс Мебел ще създаде за вас обзавеждане, което ще бъде изцяло съобразено с личните ви предпочитания, за да се чувствате удобно, когато сте у дома.