Елеганс Мебел

logo-qhrfwvpx3zptyxhntxz76kw8n86t22jkve1ybf0d5w
rsz 1im3 1

Спалнята е оазисът на спокойствието във всеки дом. Тя е място на удобство, което осигурява възможност на тялото и ума да си починат от напрегнатото ежедневие и да се подготвят за следващия ден и неговите предизвикателства.

За да бъде обаче спалнята най-уютната част от вашето жилище, е важно да помислите за обзавеждането. Необходимо е то да отговаря на вашите изисквания и нужди, да бъде функционално и естетически красиво, за да се чувствате комфортно.

Как обаче да изберете подходящо обзавеждане за спалнята? В тази статия ще разгледаме именно този въпрос и ще ви дадем някои полезни насоки, с чиято помощ да се сдобиете с мебели, които да изпълнят помещението с топлина и уют.

Определяне на стила

Преди да пристъпите към избора на мебели, има някои неща, за които трябва да помислите. Едно от тях е стилът, в който искате да бъдат те. Някои от основните стилове в интериорния дизайн, на които може да се спрете, са: минималистичен, модерен, класически, скандинавски, рустикален и винтидж.

Минималистичен стил

Много хора предпочитат да заложат на по-простия и изчистен дизайн в дома си. Това може да се постигне с минималистичния стил – с него спалнята изглежда по-просторна, което дава чувство за свобода.

Обикновено обзавеждането в този стил се уповава на неутрални и ненатрапчиви цветове. При него не присъстват сложни и излишни детайли, а понякога липсват и дръжки – отварянето на мебелите се случва посредством специални механизми.

Модерен стил

За модерния стил в интериорния дизайн е типично по-ниското обзавеждане. При него обикновено се залага на земни и неутрални цветове, прости геометрични фигури и гладки, понякога лъскави повърхности.

Класически стил

Класиката в интериорния дизайн никога не излиза от мода. Характерни за нея са мебелите, създадени от масивна дървесина, с които се придава усещане за елегантност в помещението. Обикновено обзавеждане в този стил се изработва в цветове като тъмнокафяво, слонова кост, бордо и тъмносиньо.

Скандинавски стил

Скандинавският стил при мебелите става все по-предпочитан. За него са типични мебелите от дърво в неутрални цветове, сред които бяло, сиво, бежово и светлокафяво. При този стил се залага не само на визия, но и на функционалност – мебелите са създадени така, че да бъдат удобни и практични, без излишни елементи и детайли.

Рустикален стил

Рустикалният стил, както може би знаете, е предназначен за тези от вас, които искат да внесат чувството за свобода, което природата дава, в комфорта на спалнята си. Характерни за това течение в интериорния дизайн са мебелите, изработени от естествени материали и в земни цветове. Това може да включва не само дърво, но и камък. Често при този стил не се търси съвършенство, а напротив – залага се на по-грубовата изработка, която да напомня за естествената красота на света навън.

Винтидж стил

Като за финал ще погледнем към вече изминалите години, за които винтидж стилът напомня. За него са типични по-масивните мебели, изработени от дървесина. Обикновено цветовете на обзавеждането са наситени и тъмни, което създава усещането за елегантност в спалнята. За да бъде засилен старинният вид, е възможно покритието на мебелите да бъде нарочно изтъркано – този финален щрих ще придаде усещане за носталгия и автентичност в помещението.

Материали

rsz img 3093 01

Материалите имат особено значение за визията на вашето спално помещение. Преди да закупите мебели за него, е важно да бъдете информирани относно основните характеристики на материалите, от които може да бъде изработено обзавеждане за спалня.

Масив

Масивът е материал, който позволява да развихрите въображението си. Той може да бъде обработван по много начини, които да ви бъдат от полза в постигането на запомнящи се мебели.

Масивът е сред най-издръжливите и качествени материали. С негова помощ много лесно може да придадете усещане за лукс дори в най-тясното и тъмно пространство.

ПДЧ

ПДЧ е материал, направен от пресовани частици дърво, слепени чрез смола. Той става все по-популярен, тъй като е бюджетен и лесен за поддръжка. Имайте предвид, че ПДЧ има по-малка здравина от масива, което понякога може да ограничи възможностите за работа с него.

МДФ

МДФ е по-здрав материал от ПДЧ и осигурява повече възможности за действие. Благодарение на гладката му повърхност могат да бъдат извършвани обработки и фрезовки, с които да създадете неповторимо усещане във вашата спалня. Имайте предвид обаче, че в някои случаи цената на МДФ е прекалено завишена и достига тази на масива, който е по-качественият материал от двата.

Измерване и планиране

Когато вече сте наясно с това в кой стил и от какъв материал искате да бъдат изработен вашите мебели, настъпва моментът за измерване и планиране. Това ще ви позволи да се възползвате максимално от пространството, с което разполагате, и да го направите възможно най-функционално.

Съветваме ви да бъдете прецизни в детайлите и да измервате по няколко пъти, за да бъдете убедени, че разполагате с правилните размери. В случай че изпитвате затруднения с тази задача, се свържете с Елеганс Мебел, за да извършим измерването вместо вас и да ви помогнем да създадете помещение, в което да се влюбите.

Какви мебели за спалня може да поръчате

rsz 1moderen spalen komplekt s tapitseriya skrin

При избор на мебели за спалнята може да се насочите към готови мебели или към такива, изработени по поръчка. Вторите са много подходящи, ако искате да постигнете уникална и запомняща се визия в спалнята, която да отговаря на вашия стил.

Мебелите по поръчка са много добър избор и за стаи с по-нестандартни размери, при които покупка на готови мебели би довела до неефективно използване на пространството. В такива случаи може да се насочите към обзавеждане по поръчка, което да е изцяло съобразено с вашите изисквания, предпочитания и нужди.

Спалнята е мястото, на което да се отдадете на заслужена почивка. За да постигнете комфорт в това помещение, може да се сдобиете със спалня по поръчка.

Важно е леглото, с което разполагате, да бъде не само красиво, но и функционално. Това може да бъде постигнато, ако то е създадено спрямо вашите нужди и предпочитания.

Разбира се, освен с легло може да се сдобиете и с гардероб по поръчка. Често изборът на тази мебел е сложен, тъй като хората държат не само на добрата визия, но и на функционалността. Когато гардеробът е изработен по ваша идея, имате шанса да си осигурите място за съхранение на всички дрехи и вещи чрез комбинация от рафтове, чекмеджета и механизми.

Последно, но не и по значение, ще споменем и обмислянето на идеята да поръчате скринове и шкафове по поръчка. По този начин те няма да бъдат просто красиво допълнение към вашата спалня, а ще ви осигурят повече пространство, в което да организирате ефективно вещите си, с което да създадете функционално и удобно помещение.

Заключение

Изборът на обзавеждане за спалнята може да бъде трудна задача. Ако вземете предвид това, което споделихме с вас в тази статия, е много вероятно да откриете по-лесно мебелите, които пасват най-добре на вашите нужди.

Мебелите по поръчка ви дават възможност да превърнете всяка стая в кътчето, за което винаги сте мечтали. Не е нужно да губите време в обикаляне по магазини, нито пък да правите компромиси с предпочитанията и комфорта си.

Екипът на Елеганс Мебел е готов да чуе вашата идея и да я реализира по най-добрия начин. Ние работим с внимание към детайла и качествени материали, за да получите мебели, с които да се гордеете – свържете се с нас още сега, за да ни споделите вашата визия за дома ви, а ние да ви помогнем в нейното осъществяване!