Елеганс Мебел

logo-qhrfwvpx3zptyxhntxz76kw8n86t22jkve1ybf0d5w

Настоящето предоставя безброй възможности да бъдете различни и да се отличавате от останалите. Една от тях е свързана с обзавеждането на жилището и работното място. Вашият индивидуален стил може да превърне тези пространства в огледало на вашия характер, с което да си осигурите уют, който не бихте изпитали никъде другаде.

За да се открои личният ви стил обаче, е нужно да излезете от комфортната си зона и да дадете свобода на въображението си. Единственият начин да намирате частица от себе си у дома или в офиса е чрез изработка на мебели по поръчка. С тях имате шанса да създадете обзавеждане изцяло по ваша идея, което да покрие напълно очакванията ви и на което да разчитате за дълго време.

В тази статия ще обърнем внимание на мебелите по поръчка, като ще обсъдим процеса на планиране, както и материалите, от които могат да бъдат изработени те.

Планиране

изработка на кухня по поръчка

Изработката на мебели по поръчка е сериозна задача, която изисква внимателно обмисляне и планиране. Обзавеждането, независимо за какво пространство, трябва да бъде както красиво, така и функционално. Ако е направено качествено, то ще бъде част от вашия дом или офис в продължение на години и ще улеснява значително ежедневието ви. Преди да бъдат произведени вашите мебели обаче, е нужно да отделите време да изясните идеята си, както и да помислите за дизайна и материалите, които ще бъдат използвани.

Обсъждане на идеята

За да бъде планиран процесът правилно, е необходимо да бъдете наясно с бюджета и желанията си. Те трябва да се обсъдят с фирмата, която сте избрали да създаде обзавеждането, за да ви бъдат представени възможности за осъществяване на проекта.

Дизайн

Изработването на мебели изисква особена прецизност. Проектирането им трябва да бъде съобразено както с мястото, с което разполагате, така и с вашите нужди и предпочитания.

Добрите фирми за производство на обзавеждане по поръчка създават 3D визуализации. С тяхна помощ клиентът има възможност да придобие реална представа за финалната визия на помещението. Тези скици дават възможност за подробно обсъждане, което да доведе до задоволителен краен резултат.

Материали

Материалите за изработка на мебели са от съществена важност за качеството, вида и функционалността на обзавеждането. Те притежават различни характеристики, които трябва да имате предвид, за да вземете информирано решение.

Един от основните фактори, определящи стойността на обзавеждането по поръчка, е именно материалът, от който е направено. Важно е да запомните обаче, че мебелите са дългосрочна инвестиция, а висококачествените материали им гарантират по-дълъг живот, ако за тях се полагат правилните грижи. Нерядко евтиното се оказва по-скъпо, а това важи с пълна сила и за обзавеждането. Ако материалите не са достатъчно добри, е възможно да се наложи то да бъде подменено по-рано от предвиденото, с което допълнително да натоварите бюджета си.

Мебели от масив

Мебелите, направени от масивна дървесина, са класика. Тяхното присъствие придава нов живот на всяко помещение, създавайки невероятното усещане за лукс и уют.

Изработката на мебели от масив позволява да развихрите въображението си максимално. С него могат да бъдат постигнати интересни визии, които да грабват окото и да бъдат запомнени за дълго.

Масивът е изключително здрав материал, добре познат със своята издръжливост. Той може да бъде бук, дъб, чам, ясен или череша, като всеки един от видовете дървесина дава незаменимо усещане за елегантност. Естествено, използването на този материал за производство на обзавеждане увеличава цената на крайния продукт, но тя напълно отговаря на качеството, което получавате.

Мебели от ПДЧ

ПДЧ, познат още като плоча от дървесни частици, е материал, който се използва все по-често. Той представлява пресовани частици дърво, слепени посредством смола.

Мебелите, изработени от ПДЧ, могат да паснат чудесно както в дома ви, така и на работното ви място. Те са бюджетни и не изискват особена поддръжка, което ги превръща в чест и предпочитан избор на много клиенти.

Разбира се, ПДЧ има някои негативни страни, с които трябва да бъдете наясно, преди да се спрете на него. Той е познат с не толкова добрата си здравина. Това може да се превърне в проблем, ако въпросната мебел бъде натоварена прекалено. Освен това обзавеждането от ПДЧ не е подходящо за места с висока влажност, така че е препоръчително да не се насочвате към него, ако се нуждаете от мебели за подобно помещение.

Мебели от МДФ

МДФ позволява огромна свобода при работа. Той е по-висок клас материал от ПДЧ и го превъзхожда по здравина и издръжливост. Благодарение на гладката му повърхност върху него могат да бъдат правени обработки и фрезовки, както и да се боядисва или фурнирова.

В сравнение с ПДЧ, МДФ има по-висока влагоустойчивост. Това допълнително увеличава неговата цена, която понякога достига тази на масивната дървесина.

Прецизност при изработката на мебели по поръчка

Мебели по поръчка - холна секция

Изработката на мебели по поръчка е вълнуващ процес, който ви дава възможността да реализирате дори най-смелите си идеи. Това обаче важи единствено за случаите, в които сте се доверили на фирма, която знае как да работи с внимание и взискателност.

Производството на обзавеждане е трудна задача, с която могат да се захванат единствено професионалисти с дълъг опит в тази сфера. В противен случай рискувате да платите немалка сума пари за нещо, което да не удовлетвори очакванията ви и да ви разочарова. Именно затова е важно да се насочите към фирма, която използва най-висок клас инсталации и машини за изработката на мебели за дома и офиса.

Заключение

Мебелите по поръчка ви дават чудесна възможност да създадете пространство, което да ви носи спокойствие и уют. От особено значение е да намирате частица от себе си в обзавеждането на жилището или офиса си, защото по този начин прекараното време там ще бъде далеч по-приятно.

Ние, от “Елеганс Мебел”, сме професионалисти, чиято прецизност личи във всеки детайл на изработените от нас мебели. Свържете се с нас, за да обсъдим визията ви за обзавеждането на вашия дом или офис и да я реализираме!